
Daca te intrebi ce presupune acest decor hygge, ei bine, desi este un concept destul de greu de definit in limba romana, el aduce in casa ta starea de bine si apropierea de cei dragi, prin crearea unei intimitati.
Este caracteristic stilului de viata al danezilor, spiritul hygge se regaseste cel mai mult in amenajarea locuintelor ca spatii estetice si functionale, propice relaxarii, in care dezordinea nu-si are locul.
Totodata este o arta confortului si o reteta pentru fericirea simpla, care se obtine din ingrediente nepretentioase, precum o ora libera, o carte buna, o ciocolata fierbinte si o patura calduroasa.
Daca iti doresti si tu un astfel de decor ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta in decorarea in stil hygge.
Descopera frumusetea culorilor neutre
Paleta de culori dintr-un decor hygge nu este niciodata tipatoare, ci calma si luminoasa. Fiecare nuanta contribuie la crearea unei atmosfere armonioase: pereti albi, canapele si fotolii gri deschis, mobilier de culoarea fagului.
Creeaza spatii confortabile
Intr-un decor hygge nu exista scaune incomode, mobilier pe care trebuie sa-l ocolesti sau perne prea tari. Fiecare element este ales cu grija fata de tine, nu fata de regulile de design.
Amenajeaza-ti un colt de citit ispititor, dintr-o bancheta tapitata asezata in dreptul ferestrei si decorata cu perne pufoase si cuverturi potrivite anotimpului. Pune in fata canapelei un taburet pe care sa-ti sprijini picioarele si alege o masuta de cafea cu inaltimea potrivita, nici prea inalta, nici prea scunda.
Incorporeaza lumanari in decor
Lumina este foarte importanta in hygge. N-o sa poti obtine acea stare de seninatate spre care tinzi daca deasupra ta stralucesc trei becuri puternice cu lumina rece. Ai nevoie de surse de lumina indirecta, calda.
Lumanarile sunt esentiale intr-un decor intim si confortabil, dar dezamagesc putin la capitolul utilitate.
Poti obtine o atmosfera asemanatoare alegand corpurile potrivite de iluminat precum veiozele de podea sau de masa in stil scandinav, cu suport din lemn de stejar si abajur care ajuta la raspandirea difuza a luminii.
Adauga texturile potrivite
Ne referim aici la suprafetele placute la atingere, naturale, precum lemnul, lana si bumbacul. Integreaza-le in decor si vei crea o atmosfera primitoare.
Pardoseala din lemn masiv, ferestrele neacoperite care permit luminii sa intre nestingherita, ghivecele cu plante, toate acestea incorporeaza putin din lumea de afara in casa ta si contribuie la definirea mai clara a sentimentului de confort.
Nu confunda simplitatea cu lipsa
Sloganul minimalist „Less is more” poate fi, intr-adevar, considerat unul dintre principiile esentiale ale filozofiei hygge, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te multumesti cu un scaun si un pat.
Asigura-te ca ai suficiente locuri pentru musafiri, fie ca alegi o canapea spatioasa si fotolii, fie ca preferi un loveseat si perne de podea care se pot suprapune sau pufuri pliabile.
Iti place sa citesti? Inconjoara-te de carti
Placerea de a te cuibari intr-un fotoliu cu o carte in mana este de neegalat. Fa loc cartilor in casa ta si pregateste doar pentru ele cateva etajere sau chiar un copac cu rafturi din lemn care se monteaza pe perete si creeaza o atmosfera de poveste.
Nu aglomera spatiul cu decoratiuni
Decorul hygge este caracterizat de existenta amintirilor personale, obiectelor vintage sau a suvenirurilor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa incarcam prea mult incaperea cu astfe de obiecte.
Ai grija sa alegi doar acele obiecte care de binedispun si iti ofera o stare de relaxare, evitand cat mai mult ornamentele lipsite de personalitate cu ghivece din materiale naturale, salcie, ratan ori iuta, cu plante de apartament.
In concluzie, decorul hygge nu este altceva decat o amenajarea care creaza o ambianta in care sa iti doresti sa petreci cat mai mult timp alaturi de cei dragi.
Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece mi-a oferit multe informatii noi despre tehnicile de optimizare SEO. Consider ca este esential sa fim mereu la curent cu ultimele tendinte din domeniu pentru a ne mentine competitivitatea online. Multumesc pentru acest ghid util!
Articolul este foarte interesant si util pentru cei care doresc sa afle mai multe informatii despre optimizarea SEO. Sunt de acord cu ideea ca un site bine optimizat poate aduce beneficii semnificative pentru o afacere online. Este important sa urmam sfaturile prezentate in articol pentru a obtine rezultatele dorite.
Am descoperit multe informatii noi citind acest articol si mi-a deschis ochii asupra unor aspecte la care nu acordam atentie in mod obisnuit. Recomand cu incredere acest articol tuturor celor interesati de optimizarea design-ului web.
Sunt de acord cu ideea ca un design web responsive este esential in zilele noastre, avand in vedere numarul tot mai mare de utilizatori de dispozitive mobile. Este important sa tii cont de acest aspect pentru a oferi o experienta placuta vizitatorilor.
Articolul este foarte bine structurat si usor de urmarit, oferind informatii clare despre importanta unui design web eficient. Mi-a placut modul in care au fost prezentate exemplele practice si sfaturile pentru imbunatatirea aspectului site-urilor.