
In primul rand, as dori sa clarific urmatoarele: Nu am absolut nimic impotriva medicamentelor antidepresive. De fapt, chiar si eu iau un astfel de tratament impotriva propriilor stari de anxietate. Stiu ca ma ajuta si ma bucur ca le am.
Cu toate acestea, asa cum majoritatea persoanelor care sufera de depresie si anxietate stiu, medicamentatia nu reprezinta un plan integral de tratament.
Aceste tulburari sunt destul de grave si trebuie sa folosim orice instrument disponibil pentru a le combate. In timp ce medicamentele reprezinta o metoda utila, in niciun caz nu sunt singurul raspuns la problema.
Unele persoane aleg sa renunte la medicamente in schimbul unor metode holistice ca substituenti. Altii, eu inclusiv, aleg sa profite de beneficiile ambelor abordari. Felul in care va tratati anxietatea sau depresia este o alegere personala si de cele mai multe ori, un plan eficient de tratament nu va fi la fel in cazul mai multor persoane.
Chiar daca alegeti metoda holistica, INTOTDEAUNA sa discutati cu medicii specializati din moment ce sanatatea fizica si mentala nu sunt lucruri de care sa va bateti joc.
Iata cele 6 optiuni nemedicale pentru care puteti opta cu scopul de a va trata starile de anxietate, depresie sau alte tulburari de dispozitie:
1. Creati o legatura cu natura
Una dintre cele mai puternice instrumente pentru conservarea sanatatii mentale se afla pretutindeni in jurul nostru – si este gratuita. Timpul in aer liber s-a demonstrat stiintific ca poate ameliora simptomele de depresie si anxietate. Inotati in lac. Faceti o excursie prin padure. Creati-va o mica gradina pe pervaz. Pictati apusul. Gasiti o cale de a va bucura de exterior si de efectul de vindecare pe care vi-l poate induce.
2. Intrati in legatura cu latura voastra spirituala
Multe persoane sunt capabile sa gaseasca un sens, un scop si un simt puternic de sustinere a comunitatii atunci cand aleg sa intre in parohie. Cu toate acestea, spiritualitatea se manifesta diferit in cazul fiecaruia. In cazul in care religia organizata nu este pentru voi, exista multe alte cai de a intra in contact cu spiritualitatea personala.
Astronomia, meditatia, filozofia, rugaciunea si constientizarea de sine pot fi unelte folositoare in formarea legaturii. Scopul este sa gasiti ceva mai maret ca voi in care sa credeti cu adevarat.
3. Faceti din sanatatea fizica o prioritate
Acest lucru este extrem de greu de mentinut in timpul manifestarii depresiei. Totusi, daca reusiti sa faceti chiar si cei mai mici pasi, veti descoperi ca rezultatele merita cu adevarat. Multe deficiente de vitamine sunt asociate cu depresia si alte tulburari, lucru ce doar adauga la misterul medical.
Exercitiile fizice s-au dovedit ca pot imbunatati extrem de rapid sanatatea mentala. Nu va faceti griji. Nu trebuie sa va transformati in Jillian Michaels. Un mar si o plimbare scurta va pot ajuta mai mult decat ati putea crede.
4. Dezvoltati—va creativitatea
Pastrarea unui jurnal s-a dovedit a fi o metoda ce ajuta pentru crearea si mentinerea unei sanatati mentale bune. Cu toate acestea, nu toata lumea se simte confortabil in privinta exprimarii verbale. Gasiti o metoda care sa va placa. Scrieti un cantec. Pictati un tablou. Pastrati un jurnal de arta. Creati proiecte care va ajuta creierul sa proceseze intr-o maniera sanatoasa emotiile mai dificile.
De multe ori, prin aceste optiuni, veti descoperi aspecte sentimentale pe care nici macar nu le stiati.
5. Aflati cine va conduce viata
Va urmati propriile visuri sau va traiti viata pentru a le face altora pe plac? Evaluati-va cariera, stilul de viata si alegerile personale. Sunt acestea cu adevarat ale voastre? Sau sunt ale parintilor? Ale partenerului? A societatii in general? Preluarea autoritatii asupra propriei vieti necesita destul de mult curaj.
Se poate sa dezamagiti unele persoane extrem de dragi – dar au si ele vietile lor de trait. A voastra apartine in exclusivitate voua.
6. Deconectati-va
Majoritatea dintre noi isi petrec prea mult timp conectati de calculatoare. Folosirea acestuia in exces – si in special a retelelor de socializare – s-a dovedit stiintific ca ne distrug sanatatea mentala.
Folosirea anumitor pagini web ne pot scadea increderea in sine, ne pot slabi conexiunea sociala din viata reala si pot conduce chiar la dependenta de retele de socializare. Incercati sa faceti o detoxifiere digitala – chiar si pentru o zi – si vedeti cat de bine va veti simti.
„Aveti rabdare cu toate aceste lucruri, dar in special, aveti rabdare cu voi insiva. Nu va pierdeti curajul prin accentuarea imperfectiunilor, ci gasiti cat mai repede metode pentru a le remedia – fiecare zi este un prilej de a relua sarcinile de la inceput,” scria Sain Francis de Sales.
Nu renuntati la voi insiva. Tratarea depresiei implica foarte multa munca – dar o meritati.
Am citit cu mare atentie fiecare paragraf si sunt incantat de claritatea si coerenta informatiilor prezentate. Articolul este bine structurat si usor de parcurs, ceea ce il face foarte util pentru cei care vor sa isi imbunatateasca prezenta online.
Sunt impresionat de profunzimea detaliilor prezentate in articol. De la explicatii despre structura site-ului pana la metode avansate de optimizare, totul este acoperit in mod exhaustiv. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de SEO.
Articolul este foarte interesant si util pentru cei care doresc sa afle mai multe informatii despre optimizarea SEO a unui site. Autorul abordeaza subiectul intr-un mod usor de inteles si ofera sfaturi practice care pot fi implementate cu usurinta.
Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca mi-a deschis ochii asupra unor greseli pe care le faceam in design-ul site-ului meu. Acum stiu cum sa le corectez si sa imbunatatesc experienta utilizatorilor. Multumesc pentru informatiile valoroase!
Design-ul web este un aspect crucial pentru succesul unei afaceri online, iar acest articol ofera sfaturi practice si usor de implementat. Sunt convins ca daca tinem cont de aceste recomandari, vom avea rezultate vizibile in cresterea traficului si a conversiilor.
Am fost impresionat de profesionalismul autorului si de modul in care a prezentat informatiile. Este clar ca are o vasta experienta in domeniu si stie exact ce vor cititorii. Astept cu nerabdare urmatoarele articole de pe acest site!
Articolul este foarte interesant si informativ. Am descoperit multe lucruri noi despre design-ul web si cum sa-l facem mai atractiv pentru utilizatori. Recomand acest articol tuturor celor care sunt interesati de acest domeniu!